AMBIANT TAPIJT, COMFORT VOOR IEDEREEN

Het comfort van Ambiant Tapijt is ongeëvenaard. Met een betaalbare, kwalitatieve tapijt collectie maken wij dit comfort toegankelijk voor iedereen. Of u nu een luspool, gesneden pool, hoogpolig of laagpolig tapijt zoekt. Traditioneel beige, tijdloos grijs, pastel roze of Scandinavisch blauw? Bekijk nu onze uitgebreide Ambiant Tapijt collectie en u vindt het.

AMBIANT TAPIJT, GEMAKKELIJKER IN ONDERHOUD DAN GEDACHT

Een doek en water, zo eenvoudig is het in veel gevallen. Bij nader onderzoek blijkt tapijt gemakkelijker in onderhoud dan gedacht. Net als iedere andere vloer heeft ook tapijt onderhoud nodig, maar in ruil daarvoor krijgt u een comfortabel en luxueus gevoel dat geen enkele ander vloer kan evenaren. Speciale – gemakkelijk reinigbare – garens zorgen bijvoorbeeld voor een jarenlange, onberispelijke look van uw tapijt. Wist u dat 95% van de vlekken in tapijt te verwijderen is met water en een natte doek?

 

Het geheim van Ambiant tapijt van Solution Dyes Nylon

Tapijt van Solution Dyed Nylon is geproduceerd met speciale Interfloor SDN garens die over unieke eigenschappen beschikken. In tegenstelling tot gangbare tapijtgarens – waarbij alleen de buitenzijde van het garen gekleurd is – zijn SDN-garens door en door geverfd. Hierdoor is het tapijtgaren UV bestendig, kleurecht, chloorbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Voordelen Ambiant tapijt van Solution Dyed Nylon:

 • Door en door geverfd – kleurvast
 • 100% uv-bestendig – lichtecht
 • Permanent antistatisch
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Vlekbestendig & vuilafstotend
 • Bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen
 • Solution Dyed – Bleekmiddelbestendig
 • Geen kleurverschillen op de naad
 • Minder snijverlies bij leggen
 • Duurzaam
 • Prodis gecertificeerd voor woon- en projectgebruik

 

De excentrieke eigenschappen van SDN uitgelegd:

Icoon_kleurvast_grijsDoor en door gekleurd SDN garens – 100% kleurecht

Solution Dyed Nylon is een toonaangevende vezelconstructie die steeds frequenter wereldwijd wordt gebruikt bij de productie van vloerbedekking. De kwalitatief hoogstaande Solution Dyed garens bieden tal van extra voordelen ten opzichte van gewone nylon garens. Het verschil ontstaat in het garenkleuringsproces.
Bij Solution Dyed Nylon worden de garens door en door gekleurd doordat met oplossingsverven het pigment aan het polymeersmelt (de nylonpolymeren) wordt toegevoegd voordat de filamenten (oneindige vezels) tot garens worden geëxtrudeerd.

Icoon_uv-bestendig_grijs100% UV-bestendig en lichtecht

De kleur van Solution Dyed Nylon zit verankerd in het garen waardoor zonlicht en schoonmaakmiddelen vrijwel geen schade kunnen aanrichten. De kleuren zijn zéér permanent!
De garens zijn 100 % UV bestendig en zelfs bij gebruik van agressieve en schurende reinigingsmiddelen is kleurverlies tot een minimum beperkt.

Icoon_onderhoudsvriendelijk_grijsUitermate onderhoudsvriendelijk

Ambiant Tapijt van Solution Dyed Nylon is zeer eenvoudig in onderhoud. Vuil blijft op de vezel zitten en trekt niet in waardoor alleen stofzuigen al een grote onderhoudsbeurt uitstelt. Eventuele vlekken zijn snel en eenvoudiger te verwijderen waardoor het tapijt zichtbaar langer schoon en langdurig representatief blijft.

Icoon_vlekbestendig_grijsSlijtvast & uitstekend vuil- en vlekbestendig

Tapijt van Solution Dyed Nylon is zeer slijtvast, praktisch en heeft uitstekende vuil- en vlekwerende eigenschappen. Vrijwel alle eventuele vlekken kunnen met gewoon water worden verwijderd.

 

Icoon_bleekmiddelbestendig_grijsBleekmiddelbestendig

Solution Dyed Nylon garen is volledig bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen waaronder (milde) bleekoplossingen. Een ernstige vlek kan desnoods met bleekmiddeloplossing of en ander agressief reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

Icoon_protector_grijsExtra vuilwerende behandeling

Tapijt van Solution Dyed Nylon is van zichzelf al uitzonderlijk vuilwerend. Voor nog meer bescherming kan het tapijt met een extra vuil werende bescherming, bijvoorbeeld Scotchgard Protector, worden behandeld tijdens het productieproces. Deze extra vlekbestendigheid geeft u gemoedsrust zonder zorgen over onderhoud en vlekverwijdering wetende dat uw investering extra wordt beschermd.

Icoon_snijafval-b_grijs
Geen kleurverschillen op de naad – Minder snijverlies

Een ander voordeel van tapijt geproduceerd met SDN garens is dat er minder snijverlies is bij het leggen. Dankzij het ontbreken van kleurverschillen kunnen de banen tapijt naast elkaar gelegd worden zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met snijverlies van aflopende (zij)kanten.

Icoon_duurzaam_grijsDuurzaam

Het verven van Solution Dyed Nylon is ook nog eens milieuvriendelijk doordat de kleurstof direct bij de extrusie wordt toegevoegd waardoor de opbrengsten hoog zijn, en er weinig afval is. Het waterverbruik is minimaal en er wordt geen gebruik gemaakt van milieuverontreinigende stoffen.

Icoon_woongebruik_grijsVoor intensief woongebruik

Solution Dyed Nylon heeft een prachtige zijdeglans en een exclusieve uitstraling. Tapijt van Ambiant SDN is van indrukwekkende kwaliteit, comfortabel, krachtig en geschikt voor iedere ruimte in huis. De niet-poreuze filamenten nemen geen nare geurtjes op, perfect voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren!

Icoon_projectgebruik_grijsSDN voor projectmatig gebruik

Vanwege de uitstekende project eigenschappen, de duurzaamheid en luxe uitstraling is tapijt van SDN uitermate geschikt voor alle projecttoepassingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *